Rekreacijski centar Brusnica

Rekreacijski centar Brusnica

Planinski raj na Vranici

RC Brusnica

Rekreacijski centar Brusnica smješten je na 1580 metara n/v na prekrasnoj planini Vranica, u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine. Centar je udaljen 15 km od Fojnice – poznatog banjskog centra, a od Sarajeva nekih 65 kilometara u pravcu zapada te vožnja do međunarodnog aerodroma u Sarajevu traje oko jedan sat i trideset minuta.

Dođite i doživite prirodu u ambijentu prostranstva planine bogate šumom, vodom, divljim voćem, tišinom. Zimske i ljetne aktivnosti su brojne: skijanje, šetnje, odbojka na pijesku, planinarenje, vožnje terenskih motora, takmičenja i druženja,…

U centralnom dijelu naseljenog planinskog platoa nalazi se hotel “Brusnica” koji raspolaže sa 46 ležaja raspoređenih u deset bogato opremljenih apartmana, restoranom i kamin salom sa 80 mjesta, skijašnicom, prostorom za zabavu, terasom – sunčalištem, te saunom i salonom za masažu. Ispred hotela je prostrani parking prostor.

Hotel se nalazi na lokaciji toponima “Fratarske staje – Poljana”, na nadmorskoj visini od 1580 m. dok je najviši vrh planine Vranica toponima Nadkrstac visok 2115 m. U neposrednoj blizini hotela nalazi se i vikend naselje sa oko 200 vikendica u kojima je također moguće naći smještaj.

Rekreacijski centar “Brusnica” je dio šireg projekta izgradnje nove turističke destinacije – Vranica, kojim se planira dovršetak kompletne infrastrukture ove destinacije, izgradnja još nekoliko hotela, uređenje i asfaltiranje puta, te postavljanje novih ski-liftova.

Pogled sa Vranice noću